fbpx

Waterzijdig inregelen

Om uw cv-installatie zo efficiënt en energiezuinig mogelijk te laten werken is het belangrijk dat uw cv-installatie correct waterzijdig is ingeregeld. Zeker met het oog op de toekomst van de steeds lager wordende aanvoertemperaturen door het gebruik van de moderne HR ketel of warmtepomp en de reductie op de uitstoot van CO² is het waterzijdig inregelen van uw installatie een belangrijke factor.

Voordelen waterzijdig ingeregelde CV installatie

• Lager energieverbruik
  • Minder CO2 uitstoot
  • Minder stromingsgeluiden
  • Betere warmte comfort in de woning
  • Besparing op de energiekosten (gemiddeld 15% op uw cv-gebruik)
  • HR ketel komt veel beter tot zijn recht

Wat is waterzijdig inregelen

Om een ruimte te verwarmen word door een cv-ketel warmwater naar de radiatoren en/of de  vloerverwarmingsunit getransporteerd. Iedere radiator of vloerverwarmingsunit heeft een bepaald hoeveelheid opgewarmd water per uur nodig dat er voor zorgt dat de radiator de juiste hoeveelheid energie kan afgeven aan de ruimte waar in hij is opgesteld. De meeste cv-systemen zijn niet waterzijdig ingeregeld, dit houd in dat de radiatoren veel te veel liters aan water krijgen wat voor een hoog energieverbruik en een verkeerde verdeling van de warmte zorgt. Vaak krijgen de radiatoren het dichts bij de cv-ketel heel veel water en de radiator ver weg van de ketel veel te weinig (zie afbeelding). Door iedere radiator in de cv-installatie zo af te stellen dat de radiator precies de juiste hoeveelheid water per uur krijgt toegevoerd, kan iedere radiator de juiste energie afgeven, worden de ruimtes aangenamer verwarmt en bespaard u op de stookkosten. Ook uw cv-ketel hoeft minder hard zijn best te doen wat weer resulteert in minder slijtage aan uw cv-ketel.

Waterzijdig inregelen

Randvoorwaarde voor het inregelen van uw CV installatie:

Uw cv-installatie dient te zijn voorzien van de volgende appendages:

• Microbellen luchtafscheider
  • Magnetisch vuilfilter
  • Waterzijdig inregelbare thermostaatkranen ( eventueel dynamische uitvoering )
  • Cv bypass
  • Alle radiatoren moeten zijn voorzien van inregelbare thermostaatkranen
  • Bij vloerverwarming moet iedere groep zijn voorzien van inregelbare kranen en een flow meter en de unit moet zijn voorzien van een a-label pomp met auto flow
  • Onder de ketel een inregelventiel ( bij groot vermogen ketels )

De cv installatie dient dus schoon te zijn en alle lucht moet uit de installatie zijn verwijderd. Ook de cv ketel dient goed schoon te zijn wellicht is eerst een onderhoudsbeurt nodig.
Om te controleren of de cv- installatie aan al deze randvoorwaarden voldoet kunnen we een schouwbezoek inplannen. Is één van de randvoorwaarde niet aanwezig dan zal de installatie dus eerst moeten worden aangepast. Tijdens een schouwbezoek kunnen we u meer informatie geven over de haalbaarheid van het inregelen en / of wat er nog moet worden aangepast aan uw CV installatie.

Heeft u interesse in het inregelen van uw cv-installatie dan gaan we als volgt te werk.

1. U meldt zich aan voor een schouwing bij u in de woning , onze specialist maakt met u een afspraak voor een schouwing bij u in de woning. De kosten voor deze schouwing zijn € 95,-* incl. BTW. Onze specialist zal tijdens het schouwbezoek uw gehele cv installatie in kaart brengen om u een goed advies te kunnen geven en te kunnen bepalen hoeveel water iedere radiator nodig heeft.  (* Bij opdracht wordt er € 95,- in mindering gebracht op het totaal bedrag)
  2. U ontvangt een digitale prijsopgave voor het aanpassen en inregelen van de cv-installatie met tevens een aantal mogelijke uitvoer data.
  3. Bij opdracht krijgt u een opdrachtbevestiging incl. voorlopige rekening welke u bij oplevering kunt voldoen per pin bij de monteur.
  4. Op de afgesproken datum wordt het installatieplan gemonteerd en allen radiatoren incl. de cv- wordt ingeregeld.
  5. Na betaling ontvangt u van ons een rapport met alle ingestelde radiator volumes, ketel instellingen en pompdrukken.

De kosten

Voor het in orde maken van bijvoorbeeld een gemiddelde woning met 8 standaard radiatoren nog zonder inregel ventielen kost om aan te passen circa € 1398,- . Hiervoor worden dan alle boven genoemde appendages geleverd en gemonteerd incl. het inregel van de CV installatie en de CV ketel.   De gemiddelde terug verdientijd ligt tussen de 4 á 5 jaar.

Mail ons

Hoe kunnen we u helpen?

Welke CV ketel heb ik nodig?

Onze CV-ketelkieswijzer geeft binnen 3 stappen het beste advies!

start CV-ketelkieswijzer

Wat voor soort woning heeft u? (1/3)

Vorige

Warmwater wensen in de badkamer? (2/3)

Vorige

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water? (3/3)

Klantervaringen

Na een jaar goed functioneren van de Nefit ketel en installatie, zijn wij zeer tevreden. De offerte voor de levering en installatie van een nieuwe...

Kennis & vakmanschap 8
Afspraak nakomen 10
Betrouwbaarheid 9
Communicatie 9
Kwaliteit 9
Personeel 10
9.3 J.Vonck, Heemstede 1 juli 2019

• Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • Verzekerd van een warm huis met ons onderhoudsplan