• Gecertificeerde installateurs
 • Van offerte tot montage binnen 24 uur
 • 24/7 bereikbaar
 • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

CV-ketel onderhouden

Je hebt veel plezier van je CV-ketel, al merk je dat niet altijd heel bewust. Vaak merk je het namelijk pas als de ketel niet meer werkt zoals hij zou moeten doen. Deze onverwachte situaties kun je voorkomen door Feiken het onderhoud van de CV-ketel te laten verzorgen. Hieronder lees je waarom het correct onderhouden van uw cv-ketel zo belangrijk is en wat wij precies doen tijdens een onderhoudsbeurt.

Vraag eenmalig onderhoud aan
CV-ketel controle

Werkzaamheden

 • Reinigen van het binnenwerk van de ketel en de condenswater afvoer.
 • Reinigen van het magnetisch vuilfilter (indien aanwezig).
 • Meting van de waarden van koolmonoxide (CO), koolstofdioxide (CO2) en zuurstof (O2) in de verbrandingsgassen.
 • Controle van de regel- en beveiligingsapparatuur.
 • Controle van de veiligheid van de rookgasafvoer.
 • Controle van de afstelling van de cv-ketel.
 • Vullen en ontluchten van de cv-installatie.
 • Controle van de gasdichtheid van uw gasinstallatie d.m.v. het afpersen van de complete binnenleiding.

Voorwaarden

 • De kosten bedragen €135,00 incl. BTW, voorrijkosten en arbeid (tot max 45 minuten).
 • Extra arbeid na 45 minuten wordt berekend a €28,75 per 15 minuten.
 • Onderdelen die verbruikt worden zullen in rekening gebracht worden (U kunt onze monteur vragen naar de kosten)
 • Eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen.

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

1) Verhoogt de veiligheid

Een cv-ketel verbrandt gas om water te verwarmen. Hierdoor komen er verschillende stoffen vrij. Een van de stoffen die vrij kan komen bij deze verbranding is koolmonoxide. Dit is een levensgevaarlijke sluipmoordenaar, een een kelur- en reukloze gas die bij inademing al snel leidt tot ernstige gezondheidsproblemen. In Nederland vallen er jaarlijks nog altijd doden door koolmonoxide vergiftiging. Veel brandverzekeringen eisen dat de cv-ketel regelmatig wordt geinspecteerd en dat is niet zomaar! Onderhoud verhoogt de brandveiligheid van uw cv-ketel en verkleint de kans op koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk.

2) Verkleint de kans op storingen

Uw cv-ketel is een intensief gebruikt elektrisch apparaat, daarom kan deze te maken krijgen met storingen waardoor hij zijn werk niet meer kan doen. Wanneer de ketel niet meer werkt heeft u een koude douche of een onverwarmde woning. Een storing is helaas nooit geheel uit te sluiten. Wel kun je de kans op een storing aanzienlijk verkleinen door regelmatig cv-ketel onderhoud uit te laten voeren. Bij een dergelijke controle neemt een cv-monteur jouw ketel uitvoerig onder de loep. Mocht er iets niet meer kloppen, defect of versleten zijn, dan kan hij direct actie ondernemen en het probleem verhelpen. Een storing wordt zo mogelijk al in de kiem gesmoord.

3) Verlengt de levensduur

Een nieuwe cv-ketel is een kostbare aanschaf, het is daarom vanzelfsprekend dat we er zo lang mogelijk gebruik van willen kunnen maken. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren weet je zeker dat de ketel naar behoren blijft werken en mogelijke problemen tijdig worden gesignaleerd. Wanneer je lange tijd niets aan je ketel laat doen, kan hij binnen relatief korte tijd onherstelbare schade oplopen. De kosten van reparatie wegen dan vaak niet meer op tegen de waarde van de cv-ketel en is vroegtijdige vervanging van het toestel noodzakelijk.

4) Verhoogt het rendement, verlaagt de kosten

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw cv-ketel optimaal afgesteld. Dit verhoogt het rendement van uw cv-ketel, u verbruikt dus minder energie. Correct uitgevoerd onderhoud en afstelling kan een rendementsverhoging van 5 tot zelfs 25% opleveren!

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies