• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Vermogen van cv-ketels, hoe zit het?

Het vermogen van een cv-ketel is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een geschikte ketel voor uw woning. In dit artikel zullen we uitleggen wat vermogen betekent in de context van cv-ketels, wat de KW-waardes betekenen en hoe je ze kunt vertalen naar wat een ketel wel of niet kan.

Hoe wordt het vermogen van een CV-Ketel gemeten?

Het vermogen van een cv-ketel wordt gemeten in kilowatt (KW) en geeft aan hoeveel warmte de ketel kan produceren. Hoe hoger het vermogen, hoe meer warmte de ketel produceert. Het benodigd vermogen van een cv-ketel is afhankelijk van:

  • de grootte van de woning
  • het aantal radiatoren
  • het aantal warm water tappunten

Aan de hand van deze gegevens wordt berekend hoeveel warmte de cv-ketel moet leveren om de woning te kunnen verwarmen en om warm water te leveren. Het vermogen van de cv-ketel wordt hierop afgestemd. Als er bijvoorbeeld veel ramen zijn in de woning, kan er meer warmte verloren gaan en is er meer vermogen nodig om de woning goed te kunnen verwarmen.

Welk vermogen moet een ketel voor mij hebben?

Een ketel met een hoger vermogen zal doorgaans geschikter zijn voor een grotere woning met meer tappunten dan een ketel met een lager vermogen. Als het vermogen van de cv-ketel te laag is, zal deze niet in staat zijn om de woning goed te verwarmen en zal het warm water niet goed stromen. Een cv-ketel met te veel vermogen zal daarentegen onnodig veel energie verbruiken en hogere kosten met zich meebrengen.

Als vuistregel geldt dat een ketel met een vermogen van 24-28 KW geschikt is voor een gemiddelde woning met 2-3 slaapkamers en 1 badkamer. Een ketel met een vermogen van 30-35 KW is geschikt voor een grotere woning met 4-5 slaapkamers en 2 badkamers. Een ketel met een vermogen van 40 KW of hoger is geschikt voor zeer grote woningen of commerciële gebouwen.

Om te bepalen welk vermogen geschikt is voor jouw woning, is het verstandig om advies in te winnen bij ons.  Wij kunnen een warmteberekening maken om te bepalen hoeveel vermogen nodig is voor de woning.

Dit voorkomt dat je een ketel kiest met te weinig vermogen, waardoor de woning niet goed wordt verwarmd en warm water niet goed stroomt. Of een ketel met te veel vermogen, waardoor je onnodig geld uitgeeft.

Hoe bepalend is het vermogen?

Het vermogen van de ketel is niet het enige waar je op moet letten. Het is daarnaast ook belangrijk om te kijken naar het rendement van de ketel.

Een ketel met een hoog rendement is efficiënter en verbruikt minder gas dan een ketel met een laag rendement. Dit bespaart op termijn de energierekening. Het rendement wordt uitgedrukt in een percentage en geeft aan hoeveel van de verbruikte energie daadwerkelijk wordt omgezet in warmte. Feiken verkoopt alleen maar ketels met een HR of hoger rendement.

Her vermogen van een cv-ketel is een belangrijke factor bij het kiezen van een geschikte ketel voor jouw woning. Een ketel met een hoog vermogen is geschikt voor een grotere woning dan een ketel met een laag vermogen. Het is daarnaast belangrijk om te kijken naar het rendement van de ketel om er zo voor te zorgen dat deze efficiënt werkt en minder gas verbruikt.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies