• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Wat is het voordeel van het vervangen van de bestaande thermostaat?

Net zoals CV-ketels kunnen warmtepompen ook slim worden aangestuurd. Om dit goed te kunnen doen, is aanvullende informatie nodig. Helaas kan de bestaande thermostaat, die geoptimaliseerd is voor CV-ketels, deze informatie niet altijd correct verzenden. Het is echter de moeite waard om een kleine extra investering te doen, vooral als je radiatoren hebt, omdat deze investering zich altijd terugverdient.

Een relevant argument om de bestaande thermostaat te behouden, is wanneer er sprake is van zone-regeling. Deze regeling kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren, waardoor het voor klanten vaak interessant is om deze te behouden. Het is echter belangrijk op te merken dat de resultaten van deze systemen in combinatie met een warmtepomp kunnen variƫren, waardoor het niet mogelijk is om van tevoren te bepalen of een thermostaat wel of niet goed werkt met de warmtepomp.

 

Let in elk geval op het volgende:

Honeywell evo home:
Er zijn 2 verschillende modules leverbaar: module R8810A en BDR91T. Als je de ketel modulerend wil aansturen via het Opentherm-protocol, dan moet je module R8810A kiezen. Als je de ketel of warmtepomp via een aan/uit-regeling wilt aansturen, dan is BDR91T de juiste module.
Bovendien kan het nodig zijn om een aanvullend accessoire te bestellen om de thermostaat compatibel te maken met de warmtepomp.

 

Toon Thermostaat:
Een belangrijke functie van de Toon thermostaat is het meten van het energieverbruik en de opwekking van zon. De Toon thermostaat kan op aan/uit worden ingesteld om het mogelijk te maken de warmtepomp aan te sturen, maar het heeft geen slimme stookalgoritme specifiek voor de warmtepomp.

 

Google Nest:
Het werkt hoogstwaarschijnlijk samen (mogelijk de eerste versie niet) met de warmtepomp indien het op de juiste manier in de heatlink wordt aangesloten. Let op, de belangrijkste functionaliteit van Google Nest, aanwezigheidsdetectie, heeft geen functie bij warmtepompen en moet worden uitgeschakeld.

 

Tado:
Op de website van Tado kun je controleren of je warmtepomp samenwerkt met Tado. Op dit moment lijkt alleen de Vaillant Split en Plus compatibel te zijn. Mogelijk is de lijst op de website niet up-to-date (Intergas wordt niet vermeld).

 

Koeling:
Het is vaak niet mogelijk om met een bestaande thermostaat te koelen


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies