• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan

Aanpassen van de verwarmingscurve Vaillant v-Smart thermostaat

Indien u een v-Smart thermostaat heeft kan het voor komen dat de woning niet goed opwarmt. De meest voorkomende oorzaak hiervoor is de verwarmingscurve die in de App staat ingesteld.

De verwarmingscurve houdt in kleine mate rekening met de buitentemperatuur en zorgt hierdoor dat de ketel zo energiezuinig mogelijk wordt aangestuurd. Hoewel de v-Smart zelflerend is, kan het een tijd duren voordat de thermostaat door heeft wat het ideale stookprofiel is.

In deze handleiding vindt u stapsgewijs hoe deze curve aangepast kan worden om dit probleem te verhelpen.

In het hoofdmenu van de v-Smart App gaat u naar “settings”.

Hier kunt u de desbetreffende v-Smart selecteren. In dit voorbeeld gaat het om de thermostaat met de naam “Feiken CV”.

In het volgende scherm scrollt u helemaal naar beneden tot u bij de rubriek “Geavanceerd” komt. Druk op “Geavanceerde instellingen”.

Scroll in het volgende scherm naar beneden tot u bij de rubriek “Verwarmingscurve” komt. Stel hier de verwarmingscurve in op 4.2 door op het plusje te drukken.

Voor:

Na:

De verwarmingscurve is hiermee aangepast.

U kunt nu het scherm sluiten en de app afsluiten.