• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Hoe werkt een CV-ketel of combiketel?

De werking van een CV-ketel is dat het de CV-installatie (meestal leidingen en radiatoren) voorziet van warmte. Zodra deze ook warm tapwater kan leveren wordt gesproken over een combiketel.

Hoe werkt een complete CV-installatie

De CV-installatie bestaat uit de verwarmingselementen en het leidingwerk wat het verwarmde water van de ketel naar de elementen. Deze elementen kunnen bestaan uit radiatoren, convectoren, vloerverwarming of luchtverwarming.

Zodra de ketel een signaal van de regeling (thermostaat) krijgt ontsteekt de brander en gaat de pomp draaien. CV-water stroomt door de warmtewisselaar van de ketel heen waar de vlam uit de brander het water verwarmt. De pomp verzorgt vervolgens de distributie van het warme water door het systeem.

Warm tapwater

Zodra er warm water gevraagd wordt vanuit een tappunt in de woning zal de ketel overschakelen op het warmwater-programma. De ketel zal het CV-opstartprogramma volgen, echter zal het opgewarmde CV-water via de 3-wegklep naar een platenwisselaar geleid worden waar tevens het tapwater doorheen loopt. De tapwatertemperatuur zal hierdoor oplopen tot 60°C. De ketel levert zelf geen extra druk maar maakt gebruik van de druk vanuit het waterleidingnet.

De juiste CV-Ketel voor uw installatie?

Gebruik onze Ketelkiezer om de juist cv-ketel te kopen of te huren en laat ons de beste cv ketel installeren zodat uw cv installatie optimaal werkt.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies