• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Hoeveel bar werkdruk moet een CV-ketel hebben?

Hoeveel bar werkdruk een cv ketel nodig heeft is eigenlijk voor elke ketel hetzelfde. Het is belangrijk dit goed op orde te hebben omdat de ketel anders in storing kan schieten.

Waarom is de juiste druk (in bar) belangrijk?

Een CV-ketel heeft voldoende druk nodig om (goed) te kunnen functioneren. De werkdruk van een CV-ketel ligt tussen de 1,2 en 2,0 bar. Het advies is om de druk tussen de 1,5 en 2,0 bar te houden. Dit kunt u controleren op uw drukmeter. De zwarte wijzer geeft de huidige druk aan. Is dit 1,5 bar of lager? Dan dient u de CV-ketel bij te vullen (maximaal 2,0 bar). Zodra de druk onder de 1,00 bar komt kan de ketel in storing schieten.  Rond de 3,0 bar zal het overstortventiel water gaan lozen, een zeer onwenselijke situatie.

Teveel of te weinig bar werkdruk in de CV-ketel: veelvoorkomende situaties

  • Schiet de druk tijdens het bijvullen zeer snel omhoog? Dan kan het zijn dat het membraan in uw expansievat gescheurd is. Dit kunt u controleren door met een metaal voorwerp op de bovenkant en onderkant van het vat te tikken. De bovenkant is gevuld met water en hoort dof te klinken, de onderkant is stikstof en klinkt holler. Klinken zowel de boven- en onderkant dof dan is het gehele vat gevuld met water en worden drukschommelingen niet meer in het systeem opgevangen. Hierdoor zal er water uit het overstortventiel (kraan met rode dop) lopen. Uw expansievat zal dan vervangen moeten worden.
  • Daalt de druk snel en moet u minstens 1 keer per 2 maanden bijvullen? Dan heeft u wellicht een lekkage in uw CV-installatie of in de ketel zelf. Dit kunnen wij voor u vaststellen door een lek detectie uit te voeren.

Met deze tips zorg je voor een goede werkdruk van de cv-installatie.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies