• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Kan ik niet beter wachten op waterstof?

In Nederland is er veel media-aandacht voor het gebruik van waterstof om woningen te verwarmen. Hierdoor denken consumenten ten onrechte dat dit de beste optie is voor hun woning.

Het produceren van waterstof vereist veel energie, die duurzaam moet worden opgewekt, bijvoorbeeld met zonne- en windenergie. Vanwege het tekort aan groene energiebronnen is het onwaarschijnlijk dat waterstof een belangrijke rol zal spelen in de verduurzaming van woningen. De industrie en mobiliteit zullen waarschijnlijk eerder overstappen op groene waterstof.

Bovendien zijn de kosten voor het gebruik van waterstof aanzienlijk hoger, omdat de energiedichtheid 3 keer lager is dan die van aardgas. Een woning met een verbruik van 1.500 m³ aardgas zou dus 4.500 m³ waterstof nodig hebben.

Op dit moment zijn er slechts enkele pilotprojecten gestart en is het nog onduidelijk wanneer waterstof op commerciële schaal beschikbaar zal zijn. Daarom is het niet verstandig om te wachten op waterstof voor de verduurzaming van je woning. Er zijn al efficiënte en kosteneffectieve opties beschikbaar, zoals warmtepompen, die een duurzame verwarmingsoplossing bieden.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies