• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Waarom slaat mijn CV-ketel steeds aan?

Zodra een thermostaat om warmte vraagt zal deze de CV-ketel opdracht geven om aan te slaan. Het kan echter dat de ketel buiten de normale regeling gaat branden vanwege andere oorzaken:

Tapwater comfort programma

Nieuwere ketels beschikken over een comfort programma waarbij de ketel alvast de wisselaar voor het sanitaire tapwater op temperatuur brengt, zodat er sneller warm water beschikbaar is. Indien deze modus op ‘altijd aan’ staat zal de ketel ook midden in de nacht aan slaan om deze wisselaar alvast voor te verwarmen. Deze modus kan via het menu van de ketel en in sommige gevallen uw thermostaat worden uitgezet, wat betekent dat de ketel vanuit koude toestand tapwater levert en de wachttijd toe neemt.

Tevens bestaan er ketels met een ‘slim’ comfortprogramma dat rekening kan houden met regelmatige warmwater afname. Als u bijvoorbeeld elke ochtend om 08:00 onder de douche stapt, zal de ketel er op dat moment voor zorgen dat er op dit moment direct warm water beschikbaar is.

Ketel met ingebouwde boiler

Wanneer er een voorraadboiler in of bij de ketel aanwezig is zal deze op temperatuur gehouden worden door verwarmd CV-water. Dit wordt aangeleverd vanuit de CV-ketel, waarvoor deze even moet gaan branden.

Weersafhankelijke regeling

Het kan zijn dat uw ketel een weersafhankelijke regeling volgt, waarbij deze minder rekening houdt met de binnentemperatuur en meer kijkt naar wat de huidige buitentemperatuur is. Daardoor kan het zijn dat, ondanks dat het vertrek waar de thermostaat in hangt op warmte is, de ketel nog steeds cv-water verwarmt tot dit de gewenste watertemperatuur heeft bereikt. Lees meer over weersafhankelijk stoken.

Invloeden van buitenaf (Intergas)

Bij de Intergas cv-ketels zijn sinds 2006 geen 3-wegklep meer aanwezig in de ketel zelf. Deze klep verzorgt normaliter het schakelen tussen het leveren van CV en sanitair warmwater, maar heeft ook de functie om stromingen over de ketel zelf te voorkomen zodra er geen vraag is naar warmte in de woning.

Door het ontbreken van deze klep in de Intergas ketels kunnen externe invloeden zoals een pomp van de verdeler van de vloerverwarming er voor zorgen dat de ketel gaat branden op het moment dat de stromingssensor in de ketel registreert dat er stroming in het systeem zit.

Om dit te voorkomen kan er een externe 2-wegklep worden toegepast die ongewenste stroming over het toestel voorkomt.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies