fbpx

Wat is weersafhankelijk stoken?

Naast de meest toegepaste methode om op de temperatuur te stoken waar de thermostaat zich in bevindt bestaat er de mogelijkheid om op de huidige buitentemperatuur te regelen. Dit noemt men weersafhankelijk stoken.
Door middel van een fysieke buitenvoeler óf een slimme thermostaat met internetverbinding en weersafhankelijke functie krijgt de ketel een bepaalde temperatuur door. Middels een grafiek met een stooklijn wordt vervolgens de temperatuur van het CV water bepaald op basis van het aantal graden dat wordt gecommuniceerd. Deze stooklijn kan ingesteld worden zodat de gewenste temperatuur in de woning wordt bereikt.
Het voordeel van deze methode van stoken is dat u per vertrek in uw woning de temperatuur kunt regelen, hier zijn wel thermostaatknoppen op uw radiatoren voor nodig. Meer informatie over de werking van deze knoppen vindt u hier. Door het CV water op een bepaalde temperatuur te houden zal de ketel echter wel substantieel meer gas gaan verbruiken.
Een voorbeeld van een stooklijn, waarbij de temperatuur van het CV-water wordt aangegeven bij een bepaalde buitentemperatuur:

Stooklijn

Klantervaringen

Top ketel en alles volgens afspraak verlopen

Kennis & vakmanschap 9
Afspraak nakomen 8
Betrouwbaarheid 8
Communicatie 8
Kwaliteit 8
Snelheid/levertijd 9
Personeel 9
8.4 Jos, Odijk 21 mei 2019
Bekijk alle ervaringen

Over Feiken

De verwarmingsspecialist van Nederland

  • Sinds 1950 dé verwarmings-specialist van Nederland
  • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar
  • Sterkin gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • Verzekerd van een warm huis met ons onderhoudsplan
Meer over Feiken