Wat is weersafhankelijk stoken?

Naast de meest toegepaste methode om op de temperatuur te stoken waar de thermostaat zich in bevindt bestaat er de mogelijkheid om op de huidige buitentemperatuur te regelen. Dit noemt men weersafhankelijk stoken.
Door middel van een fysieke buitenvoeler óf een slimme thermostaat met internetverbinding en weersafhankelijke functie krijgt de ketel een bepaalde temperatuur door. Middels een grafiek met een stooklijn wordt vervolgens de temperatuur van het CV water bepaald op basis van het aantal graden dat wordt gecommuniceerd. Deze stooklijn kan ingesteld worden zodat de gewenste temperatuur in de woning wordt bereikt.
Het voordeel van deze methode van stoken is dat u per vertrek in uw woning de temperatuur kunt regelen, hier zijn wel thermostaatknoppen op uw radiatoren voor nodig. Meer informatie over de werking van deze knoppen vindt u hier. Door het CV water op een bepaalde temperatuur te houden zal de ketel echter wel substantieel meer gas gaan verbruiken.
Een voorbeeld van een stooklijn, waarbij de temperatuur van het CV-water wordt aangegeven bij een bepaalde buitentemperatuur:

Stooklijn

Klantervaringen

Het plaatsen van de nieuwe cv ketel is vlot en correct uitgevoerd, de monteurs waren vriendelijk en netjes. Ik ben heel tevreden over Feiken verwa...

Kennis & vakmanschap 10
Afspraak nakomen 10
Betrouwbaarheid 10
Communicatie 10
Kwaliteit 10
Snelheid/levertijd 10
Personeel 10
10 Yvonne Rabeling, Arnhem 5 februari 2019
Bekijk alle ervaringen

Over Feiken

De verwarmingsspecialist van Nederland

  • Sinds 1950 dé verwarmings-specialist van Nederland
  • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar
  • Sterkin gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • Verzekert van een warm huis met ons onderhoudsplan
Meer over Feiken