• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Wat betekenen COP en SCOP?

COP staat voor Coëfficiënt of Performance en het geeft het rendement van een warmtepomp weer. Het rendement wordt beïnvloed door twee variabelen: de buitentemperatuur en de gewenste watertemperatuur van de warmtepomp. Hoe hoger de buitentemperatuur en hoe lager de watertemperatuur, hoe hoger het rendement van de warmtepomp.

Fabrikanten gebruiken vaak de specificaties A7/W35 om het prestatieniveau van warmtepompen aan te geven. Dit betekent dat het rendement wordt gemeten bij een buitentemperatuur van 7 graden Celsius en een watertemperatuur van 35 graden Celsius. Deze metingen helpen bij het vergelijken van rendementen tussen verschillende warmtepompen.

SCOP, oftewel Seasonal Coëfficiënt of Performance, geeft het rendement van een warmtepomp gedurende het hele jaar weer. Als de warmtepomp continu zou werken onder de omstandigheden van A7/W35, zou de COP-waarde gelijk zijn aan de SCOP-waarde. Echter, omdat zowel de buitentemperatuur als de vereiste watertemperatuur gedurende het jaar variëren om de woning op de gewenste temperatuur te houden, zijn COP en SCOP niet gelijk aan elkaar.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies