• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Kan een Warmtepomp een CV-Ketel Volledig Vervangen?

Een vraag die veel huiseigenaren bezighoudt, is of een warmtepomp de traditionele CV-ketel volledig kan vervangen. Het antwoord hangt grotendeels af van de specifieke situatie van je woning en je verwarmingsbehoeften.

In veel gevallen kan een warmtepomp de CV-ketel volledig vervangen, vooral als je huis goed geïsoleerd is en je een lagetemperatuur verwarmingssysteem hebt, zoals vloerverwarming. Warmtepompen werken namelijk efficiënter bij lagere temperaturen, en met de juiste configuratie kunnen ze voldoen aan alle verwarmings- en warmwaterbehoeften van een huishouden.

Echter, in oudere woningen die minder goed geïsoleerd zijn of een hogere temperatuur nodig hebben voor verwarming, kan het soms zinvol zijn om een hybride systeem te overwegen. Dit combineert een warmtepomp met een CV-ketel, waarbij de warmtepomp het grootste deel van het werk doet, en de CV-ketel inspringt tijdens de koudste dagen of als er snel veel warm water nodig is.

Het kiezen van de juiste oplossing vereist een zorgvuldige analyse van je woning en je behoeften. Neem contact met ons op om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies