• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Hoe werkt een warmtepomp?

De basiswerking van een warmtepomp is het omzetten van externe energie naar warmte. We behandelen de 2 varianten van een warmtepomp:

  • Lucht-water warmtepomp
  • Bodem-water warmtepomp

Warmtepomp lucht-water

Dit toestel haalt zijn energie uit de omgevingslucht van de woning. Het systeem bestaat uit een ventilator buiten en de warmtepomp binnenshuis, of een monobloc die beide onderdelen combineert in één toestel buitenshuis.

De ventilator haalt warme buitenlucht naar binnen en laat dit langs een koudemiddel in vloeistofvorm stromen dat een bijzonder laag kookpunt heeft waardoor dit verdampt tot gasvorm. Vervolgens wordt dit in een compressor onder druk gebracht waardoor de temperatuur toeneemt, om het vervolgens langs het relatief koudere CV-leidingwerk te leiden waardoor het gas warmte hier aan afgeeft, afkoelt en weer condenseert terwijl het CV-water opwarmt. Zodra de gecondenseerde vloeistof weer bij de warmtepomp terecht komt begint het proces van vooraf aan.

De ideale buitentemperatuur voor het hoogste rendement van de lucht-water warmtepomp is +7°C. De warmtepomp verliest zijn effectiviteit bij een buitentemperatuur van ongeveer -10°C.

Warmtepomp bodem-water

De minder toegepaste bodem-water warmtepomp maakt gebruik van warmte in de bodem. Dit toestel hanteert hetzelfde principe met koudemiddel als de lucht-water warmtepomp door de warmte uit de grond te benutten voor het verdampingsproces.

Het leidingwerk in de grond kan horizontaal (verspreid onder de oppervlakte) of verticaal (dieper de grond in) worden toegepast.

Doe de warmtepomp check


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies