• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Wanneer is een hybride warmtepomp niet geschikt?

In het algemeen zal je met een hybride systeem altijd CO2 en kosten besparen. Er zijn echter enkele aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden:

Onvoldoende gasbesparing:
Als gevolg van slechte isolatie of het gebruik van omkastingen om radiatoren kan een zeer hoge aanvoertemperatuur (80 graden of meer) vereist zijn. Wanneer de een warmtepomp geen temperaturen hoger dan 55 graden kan maken dan neemt de CV-ketel het al in een vroeg stadium over. Dit resultaat dan in een lagere gasbesparing. In de praktijk blijkt echter dat de meeste aanvragers van warmtepompen al over goede isolatie beschikken en kan de woning op een relatief lage temperatuur warm worden.

Slecht rendement en CO2-uitstoot:
Wanneer een warmtepomp een hogere watertemperatuur moet maken dan is ook het rendement slechter. Het is niet zinvol om op een warmtepomp over te stappen als de uitstoot van CO2 vergelijkbaar is met een CV-ketel. Ook dit punt heeft te maken met de kwaliteit van het afgiftesysteem in combinatie met de isolatie. Beter is het dan om eerst deze zaken aan te pakken alvorens over te stappen.

Stadsverwarming:
Niet alle warmtepompen zijn geschikt om te werken in combinatie met stadsverwarming. Bovendien is de financiële haalbaarheid in dergelijke gevallen vaak slecht. In deze situaties is het beter om te kiezen voor een all-electric systeem.

Installatievoorwaarden:
Als niet kan worden voldaan aan de installatievoorwaarden, zoals het ontbreken van een geschikte locatie voor de buitenunit (bijvoorbeeld bij appartementen of tussenwoningen), is een hybride warmtepomp niet geschikt.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies