• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Intergas 2-weg klep

Waarom moet er bij een Intergas ketel (bijna) altijd een 2-wegklep worden geplaatst? Simpel gezegd, als er stroming over de installatie kan plaatsvinden zonder dat de ketel verwarmt, moet er een 2-wegklep worden toegepast. Deze stroming kan worden veroorzaakt door de pomp op de verdeler van de vloerverwarming, maar ook doordat er radiatoren boven de ketel zijn geplaatst (cv-ketel op de begane grond, radiatoren op de verdieping(en) erboven).

De cv-ketel geeft zijn restwarmte van de tapwatercomfortwarmte af aan de cv-installatie. De cv-installatie blijft hierdoor verwarmen terwijl er geen warmtevraag is. De wisselaar van de ketel koelt hierdoor af en de ketel zal deze wisselaar weer gaan opwarmen om voor snel warmtapwater te zorgen. Echter blijft de wisselaar de warmte steeds afgeven aan het cv-systeem.

De oplossing:
Door de Intergas 2-wegklep onder de ketel in de aanvoerleiding te monteren kan er in stand-by geen stroming meer plaats vinden over de wisselaar. Bij warmtevraag door de kamerthermostaat loopt eerst de 2-wegklep open waarna de ketel pas zal gaan branden op cv. Hieronder vind u een schematisch overzicht van een correct uitgevoerde CV installatie met een Intergas 2-wegklep.

Schema

Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies