• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Hoe vaak CV-ketel onderhoud laten doen?

Voorbeeld van een slecht onderhouden ketel

Onderhoud aan de CV-ketel is van groot belang voor uw veiligheid en de juiste werking van het toestel. Ketelfabrikanten brengen een onderhoudsvoorschrift uit per type ketel waarin het interval voor het schoonmaken staat omschreven en welke onderdelen vervangen moeten worden per onderhoudsbeurt.

Nieuwe ketels dienen ééns per twee jaar onderhouden te worden vanwege de schonere verbranding in het toestel. Vanaf een leeftijd van 8 jaar, of wanneer er toegenomen vervuiling waar is genomen door de monteur, wordt een jaarlijkse servicebeurt geadviseerd om een langere levensduur van de ketel te kunnen behalen.

De toe te passen onderdelen verschillen per merk en type ketel. Zo zijn er ketels waarbij er een voordekselpakking vervangen moet worden zodra de brander schoongemaakt wordt, een handeling die bij iedere onderhoudsbeurt plaats vindt. Omdat deze pakking uit rubber bestaat, droogt dit uit en is de sluiting van de brander onjuist, met als resultaat dat de vlam buiten de brander terecht kan komen en schade aan het toestel kan aanrichten. Daarnaast is de ontstekingspen een onderdeel wat regelmatig vernieuwd moet worden zodat bij het starten van de ketel geen problemen optreden.

Bij elk onderhoud wordt tevens een omgevingsmeting uitgevoerd om te garanderen dat er geen lekkages plaatsvinden aan de rookgasafvoer, uit het toestel zelf of aan de gasleiding onder het toestel.

Bij Feiken bieden we zowel een CV-ketel onderhoudsplan (nooit meer zorgen over het onderhoud van uw CV-ketel) als eenmalig ketelonderhoud.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies