fbpx

Hoe vaak CV-ketel onderhoud laten doen?

Voorbeeld van een slecht onderhouden ketel

Onderhoud aan de CV-ketel is van groot belang voor uw veiligheid en de juiste werking van het toestel. Ketelfabrikanten brengen een onderhoudsvoorschrift uit per type ketel waarin het interval voor het schoonmaken staat omschreven en welke onderdelen vervangen moeten worden per onderhoudsbeurt.

Nieuwe ketels dienen ééns per twee jaar onderhouden te worden vanwege de schonere verbranding in het toestel. Vanaf een leeftijd van 8 jaar, of wanneer er toegenomen vervuiling waar is genomen door de monteur, wordt een jaarlijkse servicebeurt geadviseerd om een langere levensduur van de ketel te kunnen behalen.

De toe te passen onderdelen verschillen per merk en type ketel. Zo zijn er ketels waarbij er een voordekselpakking vervangen moet worden zodra de brander schoongemaakt wordt, een handeling die bij iedere onderhoudsbeurt plaats vindt. Omdat deze pakking uit rubber bestaat, droogt dit uit en is de sluiting van de brander onjuist, met als resultaat dat de vlam buiten de brander terecht kan komen en schade aan het toestel kan aanrichten. Daarnaast is de ontstekingspen een onderdeel wat regelmatig vernieuwd moet worden zodat bij het starten van de ketel geen problemen optreden.

Bij elk onderhoud wordt tevens een omgevingsmeting uitgevoerd om te garanderen dat er geen lekkages plaatsvinden aan de rookgasafvoer, uit het toestel zelf of aan de gasleiding onder het toestel.

Bij Feiken bieden we zowel een CV-ketel onderhoudsplan (nooit meer zorgen over het onderhoud van uw CV-ketel) als eenmalig ketelonderhoud.

Hoe kunnen we u helpen?

Welke CV ketel heb ik nodig?

Onze CV-ketelkieswijzer geeft binnen 3 stappen het beste advies!

start CV-ketelkieswijzer

Wat voor soort woning heeft u? (1/3)

Vorige

Warmwater wensen in de badkamer? (2/3)

Vorige

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water? (3/3)

Klantervaringen

Top ketel en alles volgens afspraak verlopen

Kennis & vakmanschap 9
Afspraak nakomen 8
Betrouwbaarheid 8
Communicatie 8
Kwaliteit 8
Snelheid/levertijd 9
Personeel 9
8.4 Jos, Odijk 21 mei 2019
Bekijk alle ervaringen

Over Feiken

De verwarmingsspecialist van Nederland

  • Sinds 1950 dé verwarmings-specialist van Nederland
  • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar
  • Sterkin gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • Verzekerd van een warm huis met ons onderhoudsplan
Meer over Feiken