• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Wat is Opentherm (bij een thermostaat)?

OpenTherm (OT) is de meest toegepaste manier van communiceren tussen de thermostaat en de CV-ketel. Dit protocol zorgt er voor dat de ketel gaat moduleren (gelijkmatig verwarmen) op basis van de huidige en de gewenste temperatuur door het brander-niveau aan te passen. Dit is een vooruitgang op de reeds bestaande aan/uit thermostaten, welke de ketel altijd de opdracht geven om op 100% te gaan branden tot deze op de retour temperatuur moduleert.

Merken OpenTherm thermostaat

De meest bekende fabrikant welke gebruik maakt van OT is Honeywell, een universeel merk dat zich geheel richt op regelingen. Inmiddels werken ook de Nest, Toon en andere slimme thermostaten met OT.

Let op: niet alle modellen werken met OpenTherm

Niet alle CV-ketel modellen kunnen direct samenwerken met het OpenTherm protocol en hebben een converter nodig om dit naar het protocol van de fabrikant om te zetten.

  • Nefit Trendline II en Nefit 9000i (oud model): hiervoor is een zogenoemde Opentherm Converter nodig die het OT protocol vertaalt naar het modulerende EMS protocol van Nefit zelf.
  • Vaillant ecoTEC Pure: in tegenstelling tot het Ecotec Plus model is er bij de Pure serie van Vaillant geen OpenTherm module aanwezig. Hier is de VR33 voor bedoelt om de vertaalslag te maken van OT naar het Vaillant-eigen modulerende BUS protocol.

Wat is dan een OpenTherm ketel?

OpenTherm is een communicatie-protocol, een OpenTherm ketel bestaat dus eigenlijk niet. Hiermee worden vaak CV-ketels aangeduid die OpenTherm ondersteunen.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies