• Gecertificeerde installateurs
 • Van offerte tot montage binnen 24 uur
 • 24/7 bereikbaar
 • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Wat kost een cv-ketel?

De kosten van een cv-ketel variëren sterk. Dit is afhankelijk van het merk, de grootte en het type ketel dat je nodig hebt. De kosten voor een cv-ketel liggen ergens tussen de € 1.000 en € 2.500 exclusief installatie en tussen de € 1300 en € 3300 inclusief installatie.

Een kleine cv-ketel voor een klein appartement begint rond de € 1000,- . Voor gezinswoningen of voor woningen met hogere warmwaterbehoeften zijn duurdere cv-ketels nodig, de kosten hiervan variëren van €1.500 tot €2500.

Heb je hiermee het kostenplaatje compleet?

Nee, het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van de ketel niet de enige kosten zijn. Andere kosten, zoals de installatiekosten, materiaalkosten en de kosten van eventuele aanpassingen aan het bestaande leidingwerk, moeten ook worden meegenomen. Daarnaast moet je ook denken aan de kosten voor het onderhoud aan de ketel zelf. Het is daarom verstandig om een professionele installateur te raadplegen om een ​​nauwkeurige schatting van de totale kosten te krijgen. Neem daarvoor bijvoorbeeld met ons contact op voor persoonlijk advies.

Wat is een goedkope ketel?

Er zijn verschillende merken en modellen cv-ketels op de markt die als “goedkoop” worden beschouwd, afhankelijk van je budget en behoeften.

Hier zijn enkele opties:

 1. Intergas HRE-A 24/18 CW3 – Een populaire cv-ketel in die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en efficiëntie.
 2. Vaillant ecoFIT pro 306 CW4 – Staat bekend om zijn hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie.
 3. Intergas HRE-A 28/24 CW4 – Een hoogwaardige cv-ketel met uitstekende prestaties.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van een cv-ketel niet het enige zijn waar je rekening mee moet houden. Het is ook belangrijk om de betrouwbaarheid en levensduur van de ketel in overweging te nemen.

Wat is het verschil tussen een dure en goedkope cv ketel?

5 Belangrijke verschillen tussen duurdere en goedkopere cv-ketel zijn:

 1. Efficiëntie: Duurdere cv-ketels hebben over het algemeen een hogere efficiëntie, wat betekent dat ze meer warmte genereren per verbruikte eenheid gas. Dit kan resulteren in een lagere energierekening.
 2. Duurzaamheid: Duurdere cv-ketels hebben meestal een langere levensduur en minder onderhoud nodig dan goedkopere modellen. Dit betekent dat je minder vaak reparaties hoeft uit te voeren en uiteindelijk minder hoeft uit te geven aan onderhoud.
 3. Comfort: Duurdere cv-ketels bieden vaak meer comfort. Zoals betere temperatuurregeling, snellere en hogere volumes warmwaterstroom.
 4. Gebruiksgemak: Duurdere cv-ketels hebben over het algemeen meer geavanceerde functies, zoals automatische diagnoses, geavanceerde thermostaten en afstandsbediening via mobiele apps.
 5. Geluidsniveau: Duurdere cv-ketels hebben vaak een stillere werking, wat vooral belangrijk kan zijn als de ketel zich in een slaapkamer of nabij een werkruimte bevindt.

Het is belangrijk om te onthouden dat een duurdere cv-ketel niet altijd beter is dan een goedkopere cv-ketel. Het is belangrijk om te kiezen voor een cv-ketel die past bij jouw budget en waterbehoefte. Het is daarom altijd verstandig om professioneel advies in te winnen bij het kiezen van een cv-ketel.

Is een goedkope cv ketel op termijn duurkoop?

Een goedkope cv-ketel kan op termijn duurkoop zijn als deze minder efficiënt is en meer onderhoud vereist dan duurdere modellen. Dit kan resulteren in hogere energierekeningen en meer kosten voor reparaties en vervangingen.

Wat bepaalt de kosten voor een cv ketel?

De kosten van een cv-ketel worden bepaald door;

 • het merk
 • de gebruikte materialen
 • de complexiteit van de ketel
 • het vermogen (kW)
 • de capaciteit (cw-klasse)

Goed advies belangrijk voor de juiste keuze van een ‘goedkope’ cv-ketel

Raadpleeg een professionele cv-installateur voor advies over welke cv-ketel het beste past bij jouw budget en behoeften. Professionele installateurs, zoals wij, helpen bij het bepalen van de juiste grootte en het juiste type cv-ketel voor jouw woning, verbruik en gezinssituatie. Daarnaast houden wij rekening met de kosten gedurende de levensduur van de ketel. Een duurdere ketel kan op termijn minder kosten omdat deze efficiënter verwarmt en minder onderhoud vraagt. Neem dus gerust contact met ons op voor een goed advies voor jouw nieuwe cv-ketel.


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies