fbpx

CV-ketel uitzetten: hoe doe ik dat en is dit verstandig?

Wil u uw CV-ketel helemaal uitzetten, dan kunt u de stekker simpelweg uit de wandcontactdoos halen. Dit is bijvoorbeeld nodig bij het vullen of het ontluchten van uw installatie.

Bij onweer is het ook aan te raden de stekker er uit te halen, bij blikseminslag kan de ketel namelijk defect gaan. Vanwege onmacht valt dit ook nog eens buiten alle garanties.

Wanneer kunt u de CV-ketel beter niet uitzetten?

Gaat u op vakantie of bent u voor langere periode niet aanwezig in de woning? Dan is het aangeraden de CV-ketel wel functioneel te laten. Zo loopt u namelijk geen risico dat de pomp van de ketel vast komt te zitten door eventueel magnetisch vuil. Daarnaast kan in de winter uw leidingwerk bevriezen als er helemaal geen warmte in de woning is. Voornamelijk radiatoren in de buurt van ramen kunnen last van dit verschijnsel hebben. Als water bevriest gaat dit uitzetten, waardoor er scheuren in het leidingwerk of in de verwarmingselementen kunnen ontstaan.

Energie besparen wanneer u lang van huis bent

Als u langer van huis gaat en u er voor wilt zorgen dat de ketel zo min mogelijk energie verbruikt, zet dan de thermostaat zo laag mogelijk en schakel eventueel het tapwatercomfort programma uit. Dit kan via het display van uw ketel of eventueel de thermostaat. ‘s Winters draai u radiatoren met normale knoppen niet helemaal dicht. Zet radiatoren met thermostaatknoppen op de anti-vries stand (*) of, wanneer dit stand niet aanwezig is, op stand 1.

Hoe kunnen we u helpen?

Welke CV ketel heb ik nodig?

Onze CV-ketelkieswijzer geeft binnen 3 stappen het beste advies!

start CV-ketelkieswijzer

Wat voor soort woning heeft u? (1/3)

Vorige

Warmwater wensen in de badkamer? (2/3)

Vorige

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water? (3/3)

Klantervaringen

Na een jaar goed functioneren van de Nefit ketel en installatie, zijn wij zeer tevreden. De offerte voor de levering en installatie van een nieuwe...

Kennis & vakmanschap 8
Afspraak nakomen 10
Betrouwbaarheid 9
Communicatie 9
Kwaliteit 9
Snelheid/levertijd 10
Personeel 10
9.3 J.Vonck, Heemstede 1 juli 2019
Bekijk alle ervaringen

Over Feiken

De verwarmingsspecialist van Nederland

  • Sinds 1950 dé verwarmings-specialist van Nederland
  • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar
  • Sterkin gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • Verzekerd van een warm huis met ons onderhoudsplan
Meer over Feiken