• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een onderdeel van een installatie dat energie haalt van buiten en dit omzet naar warmte voor uw CV-systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de buitenlucht (lucht-water warmtepomp) of grondwarmte (bodem-water warmtepomp).

Omdat niet iedere woning voldoende geïsoleerd is om zomaar een warmtepomp toe te passen zijn verschillende oplossingen op de markt.

De stand-alone Loria warmtepomp van Techneco

Stand-alone

De stand-alone warmtepomp, ook wel all-electric genoemd, kan een woning voorzien van warmte en warm tapwater zonder hierbij terug te moeten vallen op een CV-ketel. Dit model verbruikt een hogere hoeveelheid elektra maar levert daarentegen veel meer vermogen. Primair wordt de energie toegepast om de woning op te warmen, maar zodra er vermogen overblijft zal dit gebruikt worden om de ingebouwde boiler op te warmen. Mocht deze energie niet geleverd kunnen worden door de warmte uitwisseling zal de boiler elektrisch worden opgewarmd.

De hybride Elga warmtepomp van Techneco

Hybride

Een hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel om de woning van warmte te voorzien. In eerste instantie zal de warmtepomp de warmte leveren voor het CV-systeem, maar zodra de warmtepomp niet voldoende vermogen kan leveren schakelt deze de ketel in om het verschil op te vangen. Tevens verzorgt de CV-ketel het warme water voor de woning, waardoor er nog wel een aanzienlijk deel van het energieverbruik aan gas wordt besteed.

Doe de warmtepomp check


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies