fbpx

Wat is een warmtepomp

Een warmtepomp is een onderdeel van een installatie dat energie haalt van buiten en dit omzet naar warmte voor uw CV-systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de buitenlucht (lucht-water warmtepomp) of grondwarmte (bodem-water warmtepomp).

Omdat niet iedere woning voldoende geïsoleerd is om zomaar een warmtepomp toe te passen zijn verschillende oplossingen op de markt.

De stand-alone Loria warmtepomp van Techneco

Stand-alone

De stand-alone warmtepomp, ook wel all-electric genoemd, kan een woning voorzien van warmte en warm tapwater zonder hierbij terug te moeten vallen op een CV-ketel. Dit model verbruikt een hogere hoeveelheid elektra maar levert daarentegen veel meer vermogen. Primair wordt de energie toegepast om de woning op te warmen, maar zodra er vermogen overblijft zal dit gebruikt worden om de ingebouwde boiler op te warmen. Mocht deze energie niet geleverd kunnen worden door de warmte uitwisseling zal de boiler elektrisch worden opgewarmd.

 

 

 

 

 

De hybride Elga warmtepomp van Techneco

Hybride

Een hybride warmtepomp werkt samen met de CV-ketel om de woning van warmte te voorzien. In eerste instantie zal de warmtepomp de warmte leveren voor het CV-systeem, maar zodra de warmtepomp niet voldoende vermogen kan leveren schakelt deze de ketel in om het verschil op te vangen. Tevens verzorgt de CV-ketel het warme water voor de woning, waardoor er nog wel een aanzienlijk deel van het energieverbruik aan gas wordt besteed.

Hoe kunnen we u helpen?

Welke CV ketel heb ik nodig?

Onze CV-ketelkieswijzer geeft binnen 3 stappen het beste advies!

start CV-ketelkieswijzer

Wat voor soort woning heeft u? (1/3)

Vorige

Warmwater wensen in de badkamer? (2/3)

Vorige

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water? (3/3)

Klantervaringen

Na een jaar goed functioneren van de Nefit ketel en installatie, zijn wij zeer tevreden. De offerte voor de levering en installatie van een nieuwe...

Kennis & vakmanschap 8
Afspraak nakomen 10
Betrouwbaarheid 9
Communicatie 9
Kwaliteit 9
Snelheid/levertijd 10
Personeel 10
9.3 J.Vonck, Heemstede 1 juli 2019
Bekijk alle ervaringen

Over Feiken

De verwarmingsspecialist van Nederland

  • Sinds 1950 dé verwarmings-specialist van Nederland
  • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar
  • Sterkin gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • Verzekerd van een warm huis met ons onderhoudsplan
Meer over Feiken