• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan

Wat is de levensduur van een CV-ketel en wanneer vervangen?

Hoe lang gaat een CV-ketel gemiddeld mee en wanneer moet deze worden vervangen?

De levensduur van een CV-ketel

Momenteel ligt de verwachte levensduur van een CV-ketel tussen de 12 en 15 jaar. Dit is afhankelijk van het merk en type ketel, zo hebben goedkopere ketels een lagere levensduur ten opzichte van de luxere uitvoeringen in verband met het toepassen van minder duurzame materialen. Hoe intensiever het toestel gebruikt wordt, hoe groter de slijtage is aan de onderdelen in het toestel waardoor de ketel minder lang mee gaat.

De gemiddelde levensduur van een CV-ketel is in de loop van de jaren gedaald wegens de toename van energiebesparende onderdelen, welke gevoeliger zijn voor storingen en slijtage. Zo gingen oude ketels soms wel 20 à 30 jaar mee, echter zijn deze ketels aanzienlijk minder zuinig.

Wat bevordert de levensduur van mijn CV-ketel?

Vergelijk uw ketel met een auto. Om een auto zo lang mogelijk mee te laten gaan dient deze regelmatig een APK te ondergaan waarbij diverse onderdelen worden vervangen. Hetzelfde geldt voor een ketel waar bepaalde onderdelen onderhevig zijn aan slijtage en vervuiling. Om deze reden is het geadviseerd om de ketel periodiek te laten onderhouden zodat deze een schonere verbranding houdt en de belangrijkste onderdelen langer mee gaan. Bij nieuwe CV-ketels is het ook interessant om een vuilafscheider toe te passen die magnetisch vuil uit het CV-water filtert en hiermee de levensduur van de pomp in de ketel bevordert.

Wanneer moet ik mijn CV-ketel laten vervangen?

Er komt uiteindelijk een moment waarop de CV-ketel moet worden vervangen. Dit kan komen door ouderdom of een defect waarbij de reparatiekosten dusdanig hoog liggen dat het zonde is om nog te investeren in de oude ketel. Verstandig is om hier rekening mee te houden en de ketel preventief te laten vervangen tegen het einde van de verwachte levensduur. De cv installatie kunt u het beste voor de winter laten uitvoeren. Een goede reden hiervoor is het lagere prijsniveau in de zomer. Daarnaast voorkomt u dat u midden in de winter in de kou komt te zitten met een defecte ketel. Via Feiken kunt u een nieuwe ketel zowel kopen als huren.

Tip: Gebruik onze ketelkieswijzer om eenvoudig te zien welke ketels het beste past

Neem mee in de overweging dat een nieuwe ketel zuiniger is en direct begint met een deel van de investering terug te verdienen.

Twijfelt u over het vervangen van uw ketel of wilt u weten welke CV-ketel geschikt is voor uw situatie? Neem contact met ons op voor een deskundig advies op maat!


Welke cv-ketel is voor u geschikt?

Welke CV ketel is voor u geschikt?

Type woning

Waarvoor gebruikt u warm water in badkamer?

Gebruik badkamer

Wilt u op verschillende plaatsen gelijktijdig warm water?

Gebruik warm water

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies