• Gecertificeerde installateurs
  • Van offerte tot montage binnen 24 uur
  • 24/7 bereikbaar
  • Een warm huis met ons onderhoudsplan
Gecertificeerde installateurs
Van offerte tot montage binnen 24 uur
24/7 bereikbaar
Een warm huis met ons onderhoudsplan
Snelgids ketel vervangen

Hartelijk dank voor het achterlaten van je gegevens. Hieronder vind je een aantal belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een nieuwe cv-ketel

1. Kies de juiste cw waarde en vermogen
Om de juiste CW-waarde en het vermogen van een nieuwe HR cv-ketel te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van uw huis en uw warmwaterbehoefte. De CW-waarde geeft aan hoeveel warm water er per minuut uit de kraan komt en is afhankelijk van het aantal tappunten in uw huis.

Hieronder vindt u een richtlijn voor het kiezen van de juiste CW-waarde en het vermogen van een HR cv-ketel:

– CW3: geschikt voor een klein huishouden met één badkamer en een laag warm waterverbruik.
– CW4: geschikt voor een gemiddeld huishouden met één badkamer en een gemiddeld warm waterverbruik.
– CW5: geschikt voor een groot huishouden met meerdere badkamers en een hoog warm waterverbruik.
– CW6: geschikt voor een groot huishouden met meerdere badkamers en een zeer hoog warm waterverbruik.

Het vermogen van de HR cv-ketel wordt bepaald door de grootte van uw huis en de isolatiewaarde van uw woning. Een te hoog vermogen zorgt voor onnodige energiekosten, overmatige slijtage en een te laag vermogen kan leiden tot onvoldoende verwarming van uw huis en warm water.

2. Kies een passende thermostaat en accessoires
Om de juiste thermostaat en accessoires voor uw HR cv-ketel te kiezen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder vindt u enkele tips die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

1. Compatibiliteit: Controleer of de thermostaat en accessoires compatibel zijn met uw HR cv-ketel. Bekijk de specificaties van uw ketel en vergelijk deze met de specificaties van de thermostaat en accessoires.
2. Functies: Bepaal welke functies u nodig heeft. Wilt u bijvoorbeeld een programmeerbare thermostaat of een thermostaat die op afstand te bedienen is via een app?
3. Energiebesparing: Overweeg een thermostaat met energiebesparende functies, zoals een modulerende thermostaat die de temperatuur automatisch aanpast aan uw levensstijl.
4. Budget: Bepaal uw budget en zoek naar thermostaten en accessoires die binnen uw budget passen. Houd er rekening mee dat sommige thermostaten en accessoires duurder kunnen zijn, maar op de lange termijn geld kunnen besparen door energie-efficiëntie.

3. Vervang het rookkanaal.
Wanneer u een nieuwe cv-ketel laat installeren, zijn er regels waaraan het rookgasafvoerkanaal moet voldoen. Deze regels zijn bedoeld om de veiligheid te waarborgen en het risico op koolmonoxidevergiftiging te minimaliseren. Hieronder vindt u een aantal belangrijke regels omtrent het rookgasafvoerkanaal:

1. Het rookgasafvoerkanaal moet voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit en de NEN 2757-norm.
2. Het rookgasafvoerkanaal moet goed bereikbaar zijn voor onderhoud en inspectie.
3. Het rookgasafvoerkanaal moet van duurzaam materiaal zijn gemaakt dat bestand is tegen de hitte en corrosie van de verbrandingsgassen.
4. Het rookgasafvoerkanaal moet voldoende luchtdicht zijn om te voorkomen dat koolmonoxide in de woning terechtkomt.
5. Het rookgasafvoerkanaal moet voldoende lengte hebben om de rookgassen veilig af te voeren en moet vrij zijn van obstakels zoals bochten en vernauwingen.
6. Het rookgasafvoerkanaal moet goed bevestigd zijn aan de muur of het dak, zodat het niet kan omvallen of losraken.

Deze regels liggen vast in de BRL6000-25 en als handvat gebruiken wij de richtlijn ‘het nieuwe beugelen’. Het is belangrijk om deze regels in acht te nemen om de veiligheid van uzelf en uw huisgenoten te waarborgen. Schakel altijd een erkend installateur in die ervaring heeft met het installeren van cv-ketels en rookgasafvoersystemen.

4. Kies een erkend installateur en laat de ketel goed instellen.
Een HR cv-ketel installeren is een vak apart en vereist de nodige kennis en kunde. Tevens moet een installateur sinds 01-04-2023 BRL6000-25 gecertificeerd zijn zodra hij met een gasverbrandingstoestel werkt. Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring om de HR cv-ketel veilig en deskundig te installeren.
Het certificaat is verplicht voor bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden van installaties voor gasverbranding, zoals cv-ketels. Het certificaat geeft aan dat het bedrijf werkt volgens de geldende normen en richtlijnen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.
Controleer ons certificaat op https://register.tlokb.nl/co/

5. Zorgen voor goed onderhoud en service
Het is zeer belangrijk om een cv-ketel regelmatig te onderhouden. Dit verlengt de levensduur van de ketel en zorgt ervoor dat deze veilig en efficiënt blijft werken. Een jaarlijkse of tweejaarlijkse onderhoudsbeurt is aan te raden om ervoor te zorgen dat de ketel veilig functioneert en het hoogste rendement behaalt. Bovendien kan een goed onderhouden ketel helpen om de energierekening laag te houden.
Alleen gecertificeerde monteurs volgens de BRL6000-25 mogen werken met gasverbrandingstoestellen. Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring om de HR cv-ketel veilig en deskundig te installeren.
Het certificaat is verplicht voor bedrijven die zich bezighouden met het ontwerpen, installeren, beheren en onderhouden van installaties voor gasverbranding, zoals cv-ketels. Het certificaat geeft aan dat het bedrijf werkt volgens de geldende normen en richtlijnen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.
Controleer ons certificaat op https://register.tlokb.nl/co/

 

WhatsApp

Gratis persoonlijk advies

Onze ervaren adviseurs nemen contact met u op.

Contactgegevens

WhatsAppen 31880332887
Bellen 088 033 28 88
Mailen info@feikencv.nl

*Op werkdagen

Persoonlijk advies